You are here
Surowe warzywa i owoce nie tylko na sałatkę? – czyli ozdoby przy użyciu tradycyjnych produktów
Przygotowywanie imprezy w domu jest sporym wyzwaniem, zwłaszcza jeśli planujemy zaprosić większą ilość gości. Rzecz jasna, najważniejszy w tej sytuacji jest stosownie przygotowany stół, który z jednej strony powinien być bogato zastawiony, z drugiej odpowiednio udekorowany.
Wprawiona gospodyni domowa będzie w stanie zrobić świetne przyjęcie wykorzystując do tego standardowe produkty użyte w niebanalny sposób. Przykładem może być wykorzystanie tego typu produktów jak surowe warzywa i owoce (tylko surowe produkty w rawfoods). Wbrew pozorom można je wykorzystać na wiele sposobów.
Oczywiście z surowych warzyw przede wszystkim możemy zrobić smaczne surówki i sałatki podawane osobno albo jako dodatek do przyrządzonych potraw. Takie surówki, niezależnie jakie wykorzystamy warzywa zawsze prezentują się bardzo apetycznie i co najważniejsze: kolorowo. Na domowych imprezach schodzą ze stołu najszybciej i tak samo ekspresowo możemy je przygotować.
Ten materiał posiada ciekawe dane na opisywany temat, ale jeżeli masz ochotę zgłębić podobne aktualności, to szczegółowo prześledź solidne informacje (https://sklep-wina.pl/pol_m_Oferta_Kraj-pochodzenia_Francja-181.html).
Ten materiał posiada ciekawe dane na opisywany temat, ale jeżeli masz ochotę zgłębić podobne aktualności, to szczegółowo prześledź solidne informacje (https://sklep-wina.pl/pol_m_Oferta_Kraj-pochodzenia_Francja-181.html).
Author: webbgun
Source: http://www.flickr.com
Ale oprócz wykorzystania surowych warzyw i owoców do przygotowania pysznych sałatek warto również pomyśleć o odpowiedniej dekoracji stołu z ich udziałem. Prawdziwi mistrzowie kuchni są w stanie zrobić z warzyw prawdziwe cuda. Z marchewki, kapusty i ogórka mogą wyczarować wspaniały bukiet, a z arbuza czy buraczka ludzką twarz czy popularne zwierze - specjalnie dla zainteresowanych: Przeciętna gospodyni domowa raczej nie umie zrobić takich artystycznych „rzeźb” z warzyw i owoców, jednak przy odrobinie pomysłowości może pięknie przystroić stół stosując te proste i używane codziennie produkty. Nie trzeba przecież wielu umiejętności, aby z połówki pomidora i majonezu wyczarować muchomora, a z marchewki i ogórka tulipana. Jeżeli mamy dzieci tworzenie ozdób z jedzenia będzie na dodatek idealnym pretekstem do wspólnej zabawy i do spędzenia radosnych chwil.
Niezawodnym źródłem wiedzy co do tego, jak przygotować dekoracyjne potrawy jest bez wątpienia internet. Przejrzymy tu mnóstwo „apetycznych” fotografii i tutoriali, które w zrozumiały sposób pokazują jak wykonać królika z marchewki czy kwiatek z wędliny. Tak przyozdobiony stół będzie kusił i zachęcał do jedzenia wszystkich gości, którzy przy nim zasiądą. Warto o to zadbać, by nasze przyjecie na długo pozostało w pamięci uczestników.